Menu+

Poniżej przedstawiamy przykłady dla menu okolicznościowego:

PRZYSTAWKI:
1. podwędzany tatar z polędwicy wołowej z jajkiem przepiórczym
2. mini caprese w bazyliowym pesto
3. przegrzebki w szafranowym sosie na ziołowej grzance
4. tatar z łososia na ziołowej grzance

ZUPA:
1. rosół / consomme z kaczki
2. krem buraczano-malinowy z mlekiem kokosowym
3. francuska cebulowa z chipsem z parmezanu
4. słodki krem pomidorowy, aromatyzowany masłem z mozzarellą i oliwą
5. krem gruszkowo-pietruszkowy 

DANIE GŁÓWNE: 
1. filet z kurczaka na purée z batata
2. talarki wieprzowe w boczku na kaszy gryczanej w grzybowym sosie
3. polędwica z dorsza w śmietanowym sosie pure blanc na limonkowym kuskusie
4. krewetki tygrysie w maślano-winnym sosie na ziołowej grzance
5. pierś z kaczki na pijanej wiśni z kaszą pęczak
6. stek z polędwicy wołowej na grillowanych warzywach w czerwonym sosie winnym

ZIMNA PŁYTA
1. włoskie wędliny
2. platery serów
3. koreczki caprese
4. mini tartinki
5. melon w szynce parmeńskiej
6. platery hummusów
7. śliwki w boczku

SAŁATKI:
1. cezar z kurczakiem /krewetkami
2. sałatka z kaszy gryczanej i hummusem (paprykowym oraz z bakłażana)
3. grecka styl

DESER:
1. panna cotta
2. platery owoców
3. sernik z białej czekolady z malinowym musem

2-gie CIEPŁE DANIE:
1. Boeuf Stroganow
2. borowikowo-chrzanowy żur myśliwski – może być podawany w chlebku